0

Winkelmand

Chanel is 3 November 2020 overleden aan kanker

Naam: Chanel PP of Cooncreek
Roepnaam: Chanel

Ras: Maine Coon Polydactyl
Geboren op: 14-1-2019
Geslacht: Poes
Kleur: Blue silver tabby blotched
Stamboom: Ja

Chanel is op 13 April 2019 bij ons komen wonen, onze eerste polydactyl kitten, Chanel heeft extra tenen aan haar voorpoten waardoor het lijkt of ze duimen heeft. Ze heeft een erg lief karakter en werd heel snel door de andere katten in de groep opgenomen. We hopen volgend jaar op een nestje met Chanel en Gucci.

Chanel is getest op:
HCM: negatief op 20-2-2019
PKD: negatief op 20-2-2019
CIN: negatief op 20-2-2019
FeL.V, Patella Luxatie: negatief 20-2-2020
Heupdysplasie: negatief 20-2-2020
Bloed groep: A

HCM hypertrofische cardiomyopathie de meest voorkomende hartaandoening bij katten. Dat wil zeggen dat de hartspierwand verdikt is en de hartspier ziek is. Meestal is er ook sprake van een vergrote linker boezem en er is een dynamische vernauwing van de lichaamsslagader (aorta).

PKD Polycystic Kidney Disease, een ziekte van de nier, waarbij er zich in de nier holtes vormen die gevuld zijn met vocht, cystes.

CIN Chronische Interstitiële Nefritis. CIN is een erfelijke nierziekte en komt vaker voor bij katten die ouder zijn. CIN kan echter ook andere oorzaken hebben zoals: leeftijd, omgeving en ziekte. In het begin van deze ziekte zal je nog niet veel merken aan je kat. Als de symptomen van CIN duidelijker worden, dan is de ziekte vaak al verder gevorderd.

FeLV (Feline Leukemie Virus) of leucose is een virusziekte met een dodelijke afloop. Het virus tast het immuunsysteem aan waardoor de besmette katten vatbaarder zijn voor allerlei secundarie infecties. Ook kan het virus leukemie en andere tumoren veroorzaken.

Patella Luxatie is een te losse knieschijf. Bij de hond, maar zeker ook bij de kat. komt dit veel voor. Zonder behandeling wordt deze aandoening altijd erger, maar gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk.

Heupluxatie dan passen het dijbeenbot en de heup kom niet goed in elkaar. Dit geeft wrijving in de gewrichten en veroorzaakt pijn. Ook kan het dijbeenbot sneller uit de kom schieten. In dat geval spreken we van heupluxatie.