Skip to main content

Armani is bij ons geboren en ook bij ons blijven wonen, hij heeft een vreselijk lief karakter, en is een enorme knuffellaar, Armani heeft ons hart betoverd en wij konden hem niet laten gaan. Armani is niet actief in onze cattery hij is geholpen.

Naam: Armani van Gucci’s House
Roepnaam: Armani

Ras: Maine Coon Polydactyl
Geboren op: 25-10-2020
Geslacht: kater
Kleur: Red Blotched
Stamboom: Ja

 

Armani is getest op:
HCM: negatief
PKD: negatief
CIN: negatief
FeL.V, Patella Luxatie: negatief
Heupdysplasie: negatief
Bloed groep: A

HCM hypertrofische cardiomyopathie de meest voorkomende hartaandoening bij katten. Dat wil zeggen dat de hartspierwand verdikt is en de hartspier ziek is. Meestal is er ook sprake van een vergrote linker boezem en er is een dynamische vernauwing van de lichaamsslagader (aorta).

PKD Polycystic Kidney Disease, een ziekte van de nier, waarbij er zich in de nier holtes vormen die gevuld zijn met vocht, cystes.

CIN Chronische Interstitiële Nefritis. CIN is een erfelijke nierziekte en komt vaker voor bij katten die ouder zijn. CIN kan echter ook andere oorzaken hebben zoals: leeftijd, omgeving en ziekte. In het begin van deze ziekte zal je nog niet veel merken aan je kat. Als de symptomen van CIN duidelijker worden, dan is de ziekte vaak al verder gevorderd.

FeLV (Feline Leukemie Virus) of leucose is een virusziekte met een dodelijke afloop. Het virus tast het immuunsysteem aan waardoor de besmette katten vatbaarder zijn voor allerlei secundarie infecties. Ook kan het virus leukemie en andere tumoren veroorzaken.

Patella Luxatie is een te losse knieschijf. Bij de hond, maar zeker ook bij de kat. komt dit veel voor. Zonder behandeling wordt deze aandoening altijd erger, maar gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk.

Heupluxatie dan passen het dijbeenbot en de heup kom niet goed in elkaar. Dit geeft wrijving in de gewrichten en veroorzaakt pijn. Ook kan het dijbeenbot sneller uit de kom schieten. In dat geval spreken we van heupluxatie.