0

Winkelmand

Naam: Bilans Home Lieve
Roepnaam: Chloë

Ras: Maine Coon
Geboren op: 14-7-2019
Geslacht: Poes
Kleur: Black Tortie Tabby BI
Stamboom: Ja

Lieve is op 8 okt, 2019 bij ons komen wonen, ze is een dochter van Gucci onze dekkater, die een buiten dekking heeft gedaan.  Haar moeder is Zizie of Brittisch Coon of Angel.
Wij noemen haar Chloë, ze heeft een enorm lief karakter net als haar vader. De uitstraling heeft ze meer van haar moeder, al is ze wel al 2 kilo zwaarder dan haar moeder

Chloe is getest op:
HCM: negatief 2-9-2020
PKD: negatief 2-9-2020
CIN: negatief 2-9-2020
FeL.V, Patella Luxatie: negatief 21-8-2020
Heupdysplasie: negatief 2-9-2020
Bloed groep: A

HCM hypertrofische cardiomyopathie de meest voorkomende hartaandoening bij katten. Dat wil zeggen dat de hartspierwand verdikt is en de hartspier ziek is. Meestal is er ook sprake van een vergrote linker boezem en er is een dynamische vernauwing van de lichaamsslagader (aorta).

PKD Polycystic Kidney Disease, een ziekte van de nier, waarbij er zich in de nier holtes vormen die gevuld zijn met vocht, cystes.

CIN Chronische Interstitiële Nefritis. CIN is een erfelijke nierziekte en komt vaker voor bij katten die ouder zijn. CIN kan echter ook andere oorzaken hebben zoals: leeftijd, omgeving en ziekte. In het begin van deze ziekte zal je nog niet veel merken aan je kat. Als de symptomen van CIN duidelijker worden, dan is de ziekte vaak al verder gevorderd.

FeLV (Feline Leukemie Virus) of leucose is een virusziekte met een dodelijke afloop. Het virus tast het immuunsysteem aan waardoor de besmette katten vatbaarder zijn voor allerlei secundarie infecties. Ook kan het virus leukemie en andere tumoren veroorzaken.

Patella Luxatie is een te losse knieschijf. Bij de hond, maar zeker ook bij de kat. komt dit veel voor. Zonder behandeling wordt deze aandoening altijd erger, maar gelukkig zijn er meerdere behandelingen mogelijk.

Heupluxatie dan passen het dijbeenbot en de heup kom niet goed in elkaar. Dit geeft wrijving in de gewrichten en veroorzaakt pijn. Ook kan het dijbeenbot sneller uit de kom schieten. In dat geval spreken we van heupluxatie.